Brouwerspraat

November 8, 2019

Besluit is genomen, je gaat op zoek naar een brouwerij om meer van je eigen biertje te brouwen dan 20 of 50 liter.

Waar te beginnen? GooGle is je grote vriend en je gaat op zoek in je eigen omgeving. De ene na de andere brouwerij aangeschreven, maar eigenlijk loop je overal tegen hetzelfde aan; huurbrouwen  kan, maar wel met een minimale afname van 1500 of 2000 liter.

Pfff… 1500 of 2000 liter, dat is best veel wanneer je klantenkring niet veel groter is dan de lokale kroeg in je wijk. Om maar over de investering van vele duizenden euro’s dat zo’n batch kost maar niet te spreken.

En dan ineens stuit je op een kleine brouwerij in Terheijden; Dorpsbrouwerij Terheijden.

Dorpsbrouwerij Terheijden

Je stuurt een mailtje naar Marcel en René, en totaal verrast door de snelle reactie open je het antwoord mailtje. In de mail staat precies wat je wilde weten;

  • Kan ik bij jullie komen brouwen

  • Wat kost het brouwen

  • Wat zit allemaal bij de prijs in?

Bezoek aan de brouwerij

Nu het eerste contac...

November 7, 2019

Brouwerij Puzzelaer V.O.F. die is ontstaan uit Stichting Vrienden van het Puzzelbad ondergaat een grote verandering; Brouwerij Puzzelaer wordt Dorpsbrouwerij Terheijden.

Naam is niet het enige dat verandert

Dorpsbrouwerij Terheijden gooit het over een andere boeg; we gaan veel andere bieren brouwen. Vaak zullen de bieren een eenmalig karakter hebben. Hiermee geven we gehoor aan onze eigen passie; mooie recepten en heerlijke bieren maken! 

Waarom eigenlijk?

Brouwerij Puzzelaer is ontstaan vanuit Stichting Vrienden van het Puzzelbad. Om deze stichting financieel gezond te houden zijn we bieren gaan maken en verkopen. Deze stichting heeft onlangs haar doel behaald (het behouden van het Puzzelbad in Terheijden), en zal dus minder actief worden. De noodzaak voor de brouwerij is daarmee weg gevallen.

Dat geeft ons de mogelijkheid om ons te richten op allerlei heerlijke andere bieren ipv Traais tripel, Brabants blondje en de Saison overal op voorraad te houden.

Limited editions

We gaan eenmalige bie...

Please reload

Featured Posts

Vergunning voor brouwerij Puzzelaer!

05/11/2016

1/2
Please reload

Archief
Please reload

Volg ons
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Grey Instagram Icon
LOGO 1 trans.png

Dorpsbrouwerij

Terheijden


Craft brewery

© 2015 by René Schokker