Dorpsbrouwerij Terheijden steunt    goede doelen

Dorpsbrouwerij Terheijden is ontstaan uit de firma Puzzelaer V.O.F. die is opgericht door Stichting Vrienden van het Puzzelbad. Het Traais Tripeltje, waar het allemaal mee begon is door en voor Stichting Vrienden van het Puzzelbad ontwikkeld en op de markt gezet. Dit met als doel om de kosten van de stichting te financieren. Dit bleek zo'n groot succes, dat andere bieren snel volgden, en het niet meer houdbaar was om als nevenactiviteit van de stichting te blijven doen.

De voorzitter René Schokker en secretaris  Marcel Maan van Stichting Vrienden van het Puzzelbad hebben daarop Puzzelaer V.O.F. opgericht. De heren hebben maatschappelijke betrokkenheid hoog in het vaandel staan, en staan altijd open voor nieuwe initiatieven. Neem dus gerust contact met ze op! Ga daarvoor naar de contact pagina.

Stichting Vrienden van het Puzzelbad

Puzzelaer steunt Stichting vrienden van het Puzzelbad.

 

Het Puzzelbad

In het dorpskern van Terheijden ligt een mooi openluchtzwembad met een 
25 meter-bad, een groot kleuterbad met glijbaan en een riante ligweide.
Deze baden worden commercieel ge-exploiteerd ism 
Stichting Vrienden van het Puzzelbad. De stichting ontplooit diverse activiteiten dat het behoud van de baden ten goede komt. Dit doet ze samen met een flink aantal vrijwilligers uit Terheijden e.o.

Puzzelaer

Vanuit de stichting is het idee ontstaan om een biertje "op de markt te zetten", om daarmee de kosten van de stichting enigzins te dekken. Vanuit dit initiatief is het Traais Tripeltje van Puzzelaer ontstaan.

Na enkele maanden verkopen via de stichting, is deze activiteit van de stichting "losgeweekt" en een eigen V.O.F. voor opgericht. Zo blijft de kernactiviteit van de stichting "het behoud van de zwembaden in Terheijden" en kan het merk Puzzelaer blijven bestaan en uitgroeien tot wat het nu is. Tot op de dag van vandag gaan de winsten van het Traais Tripeltje naar Stichting Vrienden van het Puzzelbad.

Stichting behoud de Antonuis Abt

Puzzelaer steunt Stichting behoud de Antonius Abt.

 

De Antonius Abt kerk is in 1401 in gebruik genomen en vormt al meer dan 600 jaar het centrum van Terheijden. De Antonius Abt is het oudste en grootste Rijksmonument van de gemeente Drimmelen en door Unesco tot beschermd erfgoed bestempeld. Het is een beeldbepalend gebouw dat vanaf de Witte Brug te zien is, maar ook vanuit de trein tussen Rotterdam en Breda en op de A59. Stichting Behoud de Antonius Abt Terheijden wil dat zo houden!

Lees meer over onze stichting op de pagina: Stichting Behoud de Antonius Abt Terheijden 

 

 

Motortoertochtenvoorhetgoededoel.nl

Puzzelaer steunt  Motortoertochtvoorhetgoededoel

 

Motorrijders treffen elkaar in een toertocht voor de inzameling van geld voor het goede doel. Dit jaar steunt motortoertochtvoorhetgoededoel Stichting Hartedroom

Hoe het begon

De eerste editie van motortoertocht voor het Goede Doel werd gehouden in 2014 met 15 deelnemers. Inmiddels  rijden er al honderden motorrijders mee.

Doelstelling

Het is hun doelstelling om voor zo veel mogelijk motorrijders een leuke en complete tocht te verzorgen. Compleet verzorgd met lunch, koffie en een leuke herinnering na de tocht.

Goede doelen

De opbrengst van het deelnemersgeld wordt elk jaar aan een goed doel geschonken. Ieder jaar kiest de organisatie een ander goed doel uit. Kijk dus goed welk doel dit jaar een hart onder de riem wordt gestoken!

Voor meer info ga naar de website van Motortoertochtenvoorhetgoededoel.

 

samaritaan.png

Hartige Samaritaan

Puzzelaer steunt  stichting Hartige Samaritaan

Hoe het begon

In februari 2017 opende Hartige Samaritaan haar deuren in Delft. Dat was een moment waar Jan Willem, zijn bestuur en alle verschillende commissies al meer dan een jaar naar uitkeken. Het doel van de Delftse studenten was om vluchtelingen te verwelkomen en hen te ondersteunen om hun weg te vinden in Delft. Dit wilden ze mét vluchtelingen samen doen.

Doelstelling

“We wilden minimaal 25 vluchtelingen actief betrekken bij de Hartige Samaritaan, op welke manier dan ook.” Daarnaast hoopte de studenten om in een maand tijd 5000 euro op te halen, om dit vervolgens te doneren aan een organisatie die vluchtelingen ondersteunt. 

Goede doelen

Samen met de barcommissie van de Hartige Samartiaan maken we een heerlijke blonde rakker, welke bij hun pop-up restaurant zal worden geschonken. Zo hebben ze een mooi biertje waarvan de opbrengsten ten goede komen aan de stichting.

Voor meer info ga naar de website van Motortoertochtenvoorhetgoededoel.