top of page

Blog

Bieryoga wordt NOG niet gegeven in Nederland..


Nieuwe trend: BIERYOGA

Een nieuw jaar betekent nieuwe trends. Zo ook in de wereld van sport en gezondheid. Wat dacht je van bieryoga; Is het iets voor jou?

We kennen al bijvoorbeeld aerial yoga. Bij deze vorm van yoga zweef je als het ware door de lucht in een hangmat. Dat was al bijzonder, maar 2017 brengt een nieuw type yoga dat een stuk opmerkelijker is: bieryoga. Het is precies wat je denkt dat het is. Een combinatie van yoga en bier, ontstaan bij onze oosterburen.

Ieder uur twee biertjes De Duitse Jhula en Emily volgden een opleiding tot yogadocente. Ze misten iets in hun lessen. Behalve voor deze relaxende sport hadden zij ook een passie voor bier. Dat bracht hen op het idee de twee te combineren.

Tijdens ieder uurtje van de les drink je twee biertjes. Hoewel het misschien klinkt als een grap, is het dat zeker niet. “Wij nemen het gedachtegoed van yoga en het plezier van bier drinken heel serieus. We geloven in het succes van de combinatie van deze twee om een zo hoog mogelijk bewustzijn te creëren,” motiveren de dames.

Het geluk en plezier dat je ervaart tijdens het drinken van een biertje en het mindfullness-aspect van yoga zou samen voor een unieke ervaring zorgen.

Nog niet in Nederland

Bieryoga wordt op dit moment nog niet in Nederland gegeven. Je zult er nu dus voor naar Berlijn moeten. Ruim een jaar geleden begonnen de twee dames met dit experiment en de laatste weken is het wereldwijd een succes geworden. Jhula en Emily geven deze lessen onder andere op festivals, in cafés en doen dit ook in andere landen. Wie weet, misschien eerst een pilot in het proeflokaal van Puzzelaer? :-)

Featured Posts
Archive
Follow Me
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Grey Pinterest Icon
bottom of page