top of page

Blog

Terheijden krijgt een eigen dorpsbrouwerij!


Brouwerij Puzzelaer V.O.F. die is ontstaan uit Stichting Vrienden van het Puzzelbad ondergaat een grote verandering; Brouwerij Puzzelaer wordt Dorpsbrouwerij Terheijden.

Naam is niet het enige dat verandert

Dorpsbrouwerij Terheijden gooit het over een andere boeg; we gaan veel andere bieren brouwen. Vaak zullen de bieren een eenmalig karakter hebben. Hiermee geven we gehoor aan onze eigen passie; mooie recepten en heerlijke bieren maken!

Waarom eigenlijk?

Brouwerij Puzzelaer is ontstaan vanuit Stichting Vrienden van het Puzzelbad. Om deze stichting financieel gezond te houden zijn we bieren gaan maken en verkopen. Deze stichting heeft onlangs haar doel behaald (het behouden van het Puzzelbad in Terheijden), en zal dus minder actief worden. De noodzaak voor de brouwerij is daarmee weg gevallen.

Dat geeft ons de mogelijkheid om ons te richten op allerlei heerlijke andere bieren ipv Traais tripel, Brabants blondje en de Saison overal op voorraad te houden.

Limited editions

We gaan eenmalige bieren maken, wat zorgt voor een smakelijke variatie. Onze prijswinnende Traais tripel is nog wel een tijdje beschikbaar, maar het kan dus zomaar zijn dat deze voor onbepaalde tijd uit de schappen verdwijnt. Maar, daar komen weer hele fijne andere bieren voor in de plaats.

Koekjesbier

We gaan ons richten op diversiteit in ons assortiment, maar dat doen we niet alleen! We gaan veel samenwerken met andere ondernemers of mensen uit Terheijden. Zo zijn we bijvoorbeeld al met onze Molenaar in gesprek over "koekjesbier". Koekjesbier? Ja, bier gebrouwen met heerlijke koekjes van onze molen!

Goede doelen Natuurlijk blijven wij goede doelen steunen maar de passie voor bier willen wij terug laten komen en natuurlijk het hele dorp van verschillende bierstijlen laten kennismaken en genieten. Wij hebben heel veel zin in deze nieuwe weg en houd de facebook pagina of instagram account van ons in de gaten voor alle nieuwe bieren die o.a. bij Slijterij Jeroen van Dongen komen te liggen.

Proost van de dorpsbrouwers Marcel Maan en Rene Schokker

Featured Posts
Archive
Follow Me
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Grey Pinterest Icon
bottom of page